Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> 2 Kasım Günkü Bakımın Sebebi / Gm Athenrye
venus19
post Nov 4 2009, 04:19 AM
Post #1

Lycaon
**

Group: Üyeler
Member No.: 77,566

@reflexspray
Bilmemize izin veriliyorsa 2 Kasım pts günkü bakımın sebebi nedir? Dupe itemler mi silindi?

Son pts günkü bakımda özel bir dupe silme işlemi yapılmadı.Oyunun kxperlerce suistimal edilen bazı fonksiyonlarını devre dışı bırakan bit patch devreye kondu.Bunun yanısıra halletmeye çalıştığımız, son server DC'leriyle ilgili mücadele etmek için bir önlem uyguladık.Patchin ne kadar etkili olduğunun anlamak için sonuçları hala test ediyoruz.

QUOTE(Athenrye @ Nov 3 2009, 10:24 PM) *

@reflexspray
Why was there a maintenance on Monday 2 November? Was there a dupe wipe? Are we allowed to know?
There was no specific dupe wipe during the recent Monday maintenance. We put through a patch update that has disabled certain functions of the game that were being exploited by third party tool users, as well as implemented a measure to try and combat the current server disconnection issues we've been dealing with. We're still testing the results to see how effective the patch has been.

--------------------
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MevsimsizKar
post Nov 4 2009, 04:23 AM
Post #2

Hyde
*

Group: Yeni Katılanlar
Member No.: 81,831

ßilqilendirdiqin için teşekkürler öqrenmiş oLduq bakım nedenini smile.gif
+Quote Post
xear0
post Nov 4 2009, 04:24 AM
Post #3

Hyde
*

Member No.: 82,455

QUOTE(venus19 @ Nov 4 2009, 04:19 AM) *

@reflexspray
Bilmemize izin veriliyorsa 2 Kasım pts günkü bakımın sebebi nedir? Dupe itemler mi silindi?

Son pts günkü bakımda özel bir dupe silme işlemi yapılmadı.Oyunun kxperlerce suistimal edilen bazı fonksiyonlarını devre dışı bırakan bit patch devreye kondu.Bunun yanısıra halletmeye çalıştığımız, son server DC'leriyle ilgili mücadele etmek için bir önlem uyguladık.Patchin ne kadar etkili olduğunun anlamak için sonuçları hala test ediyoruz.

Bildirdin için Tşkler Fakat 1752 patchdeyiz Sanırım suan patch deneniyor daha konulmadı ...İnş İşe yarar ellerine sağlık
+Quote Post
Jixsaw
post Nov 4 2009, 04:55 AM
Post #4

Bishop

From: Gırakon
Member No.: 69,619

İnşAllah yeni açıklar çıkmadan diğerleri fixlenmiş olur dediğim gibi olcaksa oyunu öğlen açsalarda bişi olmaz.İnşAllah yaptıkları bakım işe yarar. İyi geceler.

--------------------
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR...
IPB ImageIPB Image
Gözlerimle Deniz Yaptım Yüzmeye Halim Kalmadı...
Uyan Türkiye Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan!
+Quote Post
MevsimsizKar
post Nov 4 2009, 04:59 AM
Post #5

Hyde
*

Az önce Twitter'da okuduqum yazılara qöre Yeni patch geliyormuş şimdiden hayırlı olsun inşallah buqlar fixlenir K0xp zaten yine engellenemicek ama oLsun yinede bi umut işte smile.gif
+Quote Post
venus19
post Nov 4 2009, 05:12 AM
Post #6

Lycaon
**

Bi'şey değil arkadaslar.
Teknik konulardan anlamıyorum ama gizli patch gibi bişey yuklemiş olabilirler mi.Çünkü sabah serverlar açılınca kxper cenneti Kronosa çok kolay girdim, server boştu bende yeni birşey yapmışlar ve kxperler APR den ban yemiş glb diye düşünmüştüm.
Evet twitterda öyle diyor.Arkadaslar bu son gunlerdeki Turk IP'lerinden olan saldırılarla oyunun gercekten saglam bir guvenlik sistemine ihtiyacı oldugunu onlarda farkettiler.Oyunun sürdürülmesini engelliyecek boyutlara kadar vardı bu iş, bunu gördüler ve sanıyorum iyi birşeyler olacak yakında.Bu işlerle yeni görevi gereği GM Athenrye'ninde dahil oldugu bir ekip ilgileniyor. Bizim serverın GM'i oradan biliyoruz ki çok çalışkan bir GM, 0 tolerans ve mutlaka bir sonuç alır.

--------------------
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
+Quote Post
XagoК
post Nov 4 2009, 05:14 AM
Post #7

Hyde
*

Member No.: 78,247

oyun berbat durumda unsure.gif

--------------------
IPB Image
+Quote Post
MevsimsizKar
post Nov 4 2009, 05:26 AM
Post #8

Hyde
*

QUOTE(venus19 @ Nov 4 2009, 05:12 AM) *

Bi'şey değil arkadaslar.
Teknik konulardan anlamıyorum ama gizli patch gibi bişey yuklemiş olabilirler mi.Çünkü sabah serverlar açılınca kxper cenneti Kronosa çok kolay girdim, server boştu bende yeni birşey yapmışlar ve kxperler APR den ban yemiş glb diye düşünmüştüm.
Evet twitterda öyle diyor.Arkadaslar bu son gunlerdeki Turk IP'lerinden olan saldırılarla oyunun gercekten saglam bir guvenlik sistemine ihtiyacı oldugunu onlarda farkettiler.Oyunun sürdürülmesini engelliyecek boyutlara kadar vardı bu iş, bunu gördüler ve sanıyorum iyi birşeyler olacak yakında.Bu işlerle yeni görevi gereği GM Athenrye'ninde dahil oldugu bir ekip ilgileniyor. Bizim serverın GM'i oradan biliyoruz ki çok çalışkan bir GM, 0 tolerans ve mutlaka bir sonuç alır.

Dün gece ki yapılan 4 saatlik bakım sonucunda oyun Loqin hale gelince oyuna qiren kullanıcların %80 oto ban yedi buna bende dahiL denemek için 2 tane kullanmadıqım acc wardı denedim oyuna qirdikten 2 dk sonra oto ban yedim ve hiç illegal program k0xp vs. şeyler kullanmadım kullanmam da iyi ki esas char'ımla qirmemişim buqün de sürekli dc sorunu yaşadık ve haftaLık bakıma aldılar Umarım herşey düzelir K0xp kalkmaz bu bi gercek bunu kabullenmek qerek 2oo3 den beri bu oyunu oynuyorum ve o zaman beri k0xp war ve her zaman da olacak sad.gif Dc Sorunu çözüLsün buqlar fixLensin K0xp'a razıyım valla onun önüne geçilemez geçilseydi zamanınnda geçilirdi mellow.gif Şimdi yapmamız qereken şey sadece beqlemek ve beqleyip yeni patch i qörmek bakaLım neler qelecek ne tür şeyler bizleri beqliyor unsure.gif

Twitter'da şimdi bir yazı qördüm cevirisini aldım fakat net bir acıklama alamadım bide siz bakabilirmisiniz mellow.gif

@K0XPAkara Would you rather everyone finish testing and try and get it out sooner, or write notes biggrin.gif Kidding, but it is busy - they'll be up blink.gif
+Quote Post
venus19
post Nov 4 2009, 05:42 AM
Post #9

Lycaon
**

Twitterda o arkadas sormuş en kısa zamnda dediniz 32 dk oldu sizce en kısa zamanı ne kadar demiş
KO da cevaben herkesin testi ve denemeyi bitrip uygulamasını buraya notlar yazmamıza tercih etmezmisin diye şaka yapmış.Meşguller, yakında geliyor demiş.

Saldırıyı nereden yaptıklarını buldularsa o acıgı kapatmalrı lazım mantıken, sanıyorum kxpta yakında bitecek, pek çok kişice sanılanın aksine K2 nin kxptan bir çıkarı yok, tam tersine görüldüğü gibi cok zararı var çünkü artık kxp üreten şirketler direk oyunun bizlere sunulmasına bile engel olmaya basladılar:S

Umarım herkes bu son saldırılarla, K2 nin gördüğü zarara bakıp, K2 nin kxp sattıgını iddia eden komplo teorisyenlerinin ne kadar haksız ve yalancı oldugunun resmen bir ispatı oldugunu görürler.

--------------------
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
+Quote Post
MevsimsizKar
post Nov 4 2009, 05:44 AM
Post #10

Hyde
*

QUOTE(venus19 @ Nov 4 2009, 05:35 AM) *

Twitterda o arkadas sormuş en kısa zamnda dediniz 32 dk oldu sizce en kısa zamanı ne kadar demiş
KO da cevaben herkesin testi ve denemeyi bitrip uygulamasını buraya notlar yazmamıza tercih etmezmisin diye şaka yapmış.Meşguller, yakında geliyor demiş.

Saldırıyı nereden yaptıklarını buldularsa o acıgı kapatmalrı lazım mantıken, sanıyorum kxpta yakında bitecek, pek çok kişice sanılanın aksine K2 nin kxptan bir çıkarı yok, tam tersine görüldüğü gibi cok zararı var çünkü artık kxp üreten şirketler direk oyunun bizlere sunulmasına bile engel olmaya basladılar:S

acıklama için tekrar teşekkürler happy.gif k2 nin koxptan bi cıkarı olmayabilir buna katılıyorum fakat 2oo3 de oynamaya başladım 2oo4 de koxp denen program ortaya cıktı ve tam 5 senedir var sence 5 senede engellenemicek bi sorun mu? bence deil hatta olmamalı onlarca buqları fixlediler bence koxpu da engelleyebilirler bu cok kafamı karıştırıyor benim ve şimdiki koxplar artıq daha da farklı olmalı ki serverlara zarar veriyor 5 senedir koxpla ilgili en ufak bi calışma yaptıklarını hatırlamıyorum her patch de koxp cıkıyor bence iş mqame de çözülür çünkü database mqame e ait k2 sadece daqıtıcı firma mqame in izni olmadan bi değişiklik yapamazlar şimdi tek yapmamız qereken şey beqlemek ve bu patch de bizi neler beqliyor neler gelecek onları beqlemek smile.gif varsın koxp yine olsun ama dc olmasın önceden hiç yoqtu Son zamanlarda cıktı mellow.gif
+Quote Post
venus19
post Nov 4 2009, 05:49 AM
Post #11

Lycaon
**

Kxpta DC de olmasın ya biggrin.gif
Mgame Kore şirketi nedir nasıl çalışır hiç bilemiyoruz.
Bildiğim kadarıyla Ko un yazılım altyapısı hrkesce bilindiği için kxpa cok acıkmış.Tüm altyapıyı değiştirmk te cok uzun zaman ve para istiyen bir işmiş.Sanıyorum tek yapcakları guvenlik sitemiyle kxpa engel olmak.

--------------------
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
+Quote Post
MevsimsizKar
post Nov 4 2009, 05:55 AM
Post #12

Hyde
*

QUOTE(venus19 @ Nov 4 2009, 05:49 AM) *

Kxpta DC de olmasın ya biggrin.gif
Mgame Kore şirketi nedir nasıl çalışır hiç bilemiyoruz.
Bildiğim kadarıyla Ko un yazılım altyapısı hrkesce bilindiği için kxpa cok acıkmış.Tüm altyapıyı değiştirmk te cok uzun zaman ve para istiyen bir işmiş.Sanıyorum tek yapcakları guvenlik sitemiyle kxpa engel olmak.

Şahsen benim inancım yok koxp bitmez 5 senedir bişey yapamadılarsa daha da yapamazlar ayrıca 5 sene cok uzun bir zaman ve 5 sene içinde kazandıkları paralarla yapabilirlerdi Ama yapmadılar yapmıyorlar ve de yapmicaklar bu benim düşüncem tabi buq olmasın dc olmasın qerisini düşünmüyorum happy.gif
+Quote Post
unicafe
post Nov 4 2009, 06:19 AM
Post #13

Hyde
*

Member No.: 81,238

Herkese Selamlar,
Bende serverin açılması için bekliyorum,Ve açılınca girmeye korkuyorum çünkü dün gece 03.00 de başlayan bakımdan sonra sabah erken saatte koxp la giren tüm oyuncular banlandı.Allahtan bende girmedim.
Şimdi bu bir sorun değilki birsürü sorun var knightta. şimdi programlar var item düpeliyosun programlar var para basıyosun. eeeee? bunları geçtik koxp denen şey çok kötü gerçekten çok ama çok kötü birşey.
Sen 80 lwl 2.5-3.0 milyarlık itemle cz de 60 lwl koxpera yattıktan sonra oyunun hiçbir anlamı kalmaz tabiki...
Veee ..... Şunu Herkes Az çok biliyor koxpun ve bu programların Önüne Geçilemeyeceğini (para kasma np kasma item basma gibi)Bakın bence Olay koxpcuları banlamakla hesaplarını bloklamakla çözülecek bir olay değil .. Nedenmi değil çünkü yıllardır bu güzel oyunu oynuyorum ve denemek amaçlıda birkaçkere koxp kullandım ve çok zevk aldım. Nedenmi zevk aldım çünkü beni yatıran o koxperleri cz de resmen rezil ettim mahvettim kahrettim:)))bikaçtanede bos kestim yani..
Arkadaşlar olay şu KO nun Oficiel bir Koxp Üreticisi olması lazım HF (Heaven Fire) gibi. HF kullananlar mesela banlanmamalı fakat Diğer Koxp Programlarla bedava bulunan koxperlar banlanmalı.(Çünkü hf paralı bir ürün diğeri ise parasız ve ve bu oyunu parası olmadan oynayıp gelene gidene söven rahatsız eden bebelerin koxpu) Evet Malesef arkadaşlar gerçek bu. KnightOnlineWorld Kabuk değiştirmek zorunda bu yanlış oyun politikası değişmeli Herkese koxpu serbest Bırakmak zorunda Sadece HF Kullananalar (misal veriyorum HF derken) Nedenmi Bunu Yapmak Zorunda HErşey Ortada Kardeşim Zaten Yani Koxpun önüne bir türlü geçilemiyor. -- KOXPERLARA KARŞI EN İYİ YÖNTEM KOXPER OLMAKTIR-- (Tufan Abiniz) unsure.gif
+Quote Post
venus19
post Nov 4 2009, 06:24 AM
Post #14

Lycaon
**

@unicafe
Arkadasım sen yazdıklarını okudun mu?
Cevap yazayım dedim ama hangi birisine yazayım, yazdıklarının tutulcak tarafı yok.
Belliki unicafe bir HF satıcısı tatlı karından vazgeçmek istemiyor, olay budur:S

--------------------
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
+Quote Post
MevsimsizKar
post Nov 4 2009, 06:29 AM
Post #15

Hyde
*

Patch 1753

patch notes

Greetings Knights,

Patch 1753 is currently in testing, with the expectation of being pushed live tonight. Here are some of the highlights:

Server and client patch 1753
- Addresses recent server crash issues
- Puts distance checks on all NPCs
- Implements a new flood filter
- Addresses certain forms of wallhacking (more to come)
- Big changes to how Premiums and Items are bought (more information to come)
- Update to anti-cheating modules

Please note: As this update includes heavy changes, there is a possibility, however slight, that we may encounter unforeseen consequences. Should any arise, we will need to either extend the downtime, or forego bringing the patch live tonight and try again tomorrow.

Thank you for your patience during this extended downtime. We'll let you know as soon as the servers are back up!

Thank you,

- the Knight Online team

Türkceye ceviremediqim için şimdiden özür diliyorum. happy.gif
+Quote Post
venus19
post Nov 4 2009, 06:46 AM
Post #16

Lycaon
**

QUOTE(venus19 @ Nov 4 2009, 06:40 AM) *

Burda diyor ki kısaca yaziyim bekletmeden:
yeni patch deneniyormuş,bugece (onlarda gece) tamalanmasını bekliyoruz.
yeni patchten bazı başlıklar
-Serverlerin çökmesine karşı önlem
-Bütün NPC lere uzaklık kontrolu konması
-Flood filresi kontrolu
-Butün WH lere cözüm
-premium ve item alımlarında buyuk değişiklikler
-Anticheat modulleri guncellendi
Not: bugunku patch buyuk değişikliler içerdiğinden dolayı zayıf ihtimallede olsa bazı aksamalar cıkabilir ve bakım uzun sürebilir, veya bugün patchi yuklemekten vazgecip yarına bırakabiliriz.
KOL

--------------------
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
+Quote Post
xear0
post Nov 4 2009, 06:49 AM
Post #17

Hyde
*

Member No.: 82,455

millet premiumu bosuna alıyor bakımda gidiyor premiumlar ...gelmicek server kesin ...inş gelir sıkıntıdan patladım
+Quote Post
venus19
post Nov 4 2009, 06:52 AM
Post #18

Lycaon
**

Ben beklemiyece'm kaçtım, herkese iyi sabahlar, öğleden sonra görüşürüz.

--------------------
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
+Quote Post
MevsimsizKar
post Nov 4 2009, 06:55 AM
Post #19

Hyde
*

ßirkez daha teşekkürler venus19 qörüşmek üzere cok uykum qeldi hoşçakaLın .... rolleyes.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 21st November 2009 - 06:43 AM